Casper 2

 

Casper 3

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Historie Callinghe

 


Casper Swaerts is de oprichter van onze vereniging, L.R. en P.C. Callinghe.

Op 5 maart 1961 is L.R. en P.C. Callinghe opgericht. Casper Swaerts was de instructeur, voorzitter, penningmeester en vooral de grote drijfveer achter onze vereniging.
Jarenlang heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor de vereniging. Casper Swaerts was zelf ook een goede ruiter.

Rijvereniging Callinghe is begonnen op de boerderij van Casper Swaerts in Callantsoog waar hij elke zondagochtend rijles gaf. Later is de rijvereniging verhuisd naar de Rietweg in Groote Keeten, ons huidige clubterrein. Casper Swaerts was tot zijn laatste jaren betrokken bij de vereniging. Dagelijks kwam hij even op het clubterrein en bij elke activiteit van de vereniging was hij aanwezig.

 

Casper Swaerts is op 24 november 2005 overleden, hij is 85 jaar geworden. Na zijn overlijden heeft hij een geldbedrag nagelaten aan onze vereniging. In 2011 hebben wij dit bedrag mogen ontvangen. In overleg met de familie mogen wij dit bedrag aanwenden voor prijzen voor onderlinge wedstrijden binnen onze eigen vereniging. Dit vooral ter stimulering van onze eigen ruiters en om hen actief te laten blijven deelnemen aan wedstrijden binnen de vereniging. Wij zijn als vereniging heel erg dankbaar en blij met dit zeer gulle gebaar!

Ter nagedachtenis aan onze oprichter is in 2011 de “Casper Swaerts” - wisseltrofee ontstaan. Er is een wisseltrofee voor de dressuur en een wisseltrofee voor het springen. De combinatie (ruiter en paard/pony) die de hoogste dressuurproef heeft gereden tijdens de 3 onderlinge wedstrijden wint de wisseltrofee. En bij het springen, wint de ruiter die foutloos heeft gesprongen met het hoogste aantal punten voor de stijl van rijden tijdens de 3 onderlinge wedstrijden, de wisseltrofee. De “Casper Swaerts” wordt jaarlijks uitgereikt door mevrouw van Zoonen-Swaerts, zij is de zus van Casper Swaerts. test

 

Winnaars “Casper Swaerts”- wisseltrofee dressuur:

2013:     Valerie Bergsma op Lesley
2012:     Line Dignum op Pepperoni
2011:     Valery Manneveld op Yasmine

 

Winnaars “Casper Swaerts”- wisseltrofee springen:

2013:     Isabelle Weijling op Flora V
2012:     Lisanne van Rossen op Victor
2011:     Dieuwertje Slijkerman op Wereldwonder